O reteta traditionala inca din perioada imperiului Otoman, Donner Kebab este de mai multe feluri, el poate fi facut din carne tocata, felii sau un amestec din ambele, care se pune la un rotisor vertical de acolo provine si numele de Donner care inseamna rotisat sau invarti.
Kebabul poate fi servit la farfurie, lipie ca si o saorma sau ca si micii, eu recomand cu salata si cartofi prajiti la farfurie sau lipie, cu sosurile preferate...
Eu fac acest kebab de aproximativ 100-120gr, pe care le dau o forma lunga si plata cu ajutorul foliei alimentare, recomand aceasta metoda daca doriti sa pastrati la frigider plus ca nu avem nevoie de bete si ii prajim precum mici.
Carnea tocata folosita este la alegere, eu folosesc un amestec de vita si miel sau uneori vita si curcan, carnea nu trebuie sa fie neaparat prea grasa dar grasimea nu strica...
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
500 gr carne tocata marunt
2 Felii de paine sau pesmet
2 Cepe medii
2 Rosii medii
3-4 cateii de Usturoi
2 lingurii de Iaurt
1 legatura de Patrunjel
1 lingurita de Oregano
1 lingurita de Chimin
1 lingurita rasa de Piper negru
1 lingurita de Boia ardei iute
1 lingurita si jumate de Sare
1 lingurita rasa de Bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Intrun bol mare, razuim ceapa prin ochii mari de la razatoare in care adaugam iaurtul, condimentele uscate si bicarbonatul, dupa care adaugam carnea si painea inmuiata si rosiile tocate marunt, amestecam bine pana obtinem o pasta asemanatoare micilor, daca este nevoie puteti adauga putina apa. Daca aveti patrunjel verde puteti adauga tocat marunt pentru un plus de gust si culoare.
Este recomandat sa lasa-ti in bol la marinat peste noapte sau cel putin cateva ore la frigider inainte sa formati kebabul...
Asezati o bucata de folie alimentara pe masa si formati kebabul, dupa ce ati dat forma potrivita inchideti folia si pastrati la rece pana cand acestia sunt gatiti,ei rezista la frigider chiar si 3-4 zile sau pot fi congelatii si folositi cand doriti, sunt extraordinarii pentru gratar si merita incercat si ceva nou pe langa mici....
Kebabul poate fi servit la lipie sau la farfurie cu salata si cartofi prajiti, recomand maioneza cu usturoi si sosul iute pe langa salata si cartofi sau chiar orez...
Comentarii
Trimiteți un comentariu