Pancovele cum le spune in ardeal sunt un desert simplu si usor de facut, un desert cu, care am crescut si sunt sigur ca nu sunt singurul, reteta o am de la bunica mea si garantez ca sunt foarte bune.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
500 gr de faina,
2 linguri de ulei.
25 gr drojdie proaspata,
un plic zahar vanilat,
50 gr unt,
2 linguri de zahar,
150 gr zahar pudra,
1 ou,
1 galbenus,
coaja rasa de la o lamaie,
250 ml lapte,
un praf de sare,
ulei pentru prajire,
Mod de preparare:
Puneti faina intrun bol si adaugati zaharul vanilat, 2 linguri de zahar tos, sarea, luati drojdia si untul si incorporatil in faina cu mana pana cand nu se mai observa bucati mari de unt sau drojdie(drojdia se poate face si cu apa /lapte intr-o cana, dar sa tineti cont de lichidul adaugat in plus).
Faceti o groapa in mijlocul fainei si adaugati oul si galbenusul, uleiul si laptele, si coaja de lamaie si incepeti sa amestecati din mijloc pana cand faina este incorcorata in lapte dupa care framantati aproximativ 5-10 minute pana cand se omogenizeaza aluatul si devine lucios si usor lipicios.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
500 gr de faina,
2 linguri de ulei.
25 gr drojdie proaspata,
un plic zahar vanilat,
50 gr unt,
2 linguri de zahar,
150 gr zahar pudra,
1 ou,
1 galbenus,
coaja rasa de la o lamaie,
250 ml lapte,
un praf de sare,
ulei pentru prajire,
Mod de preparare:
Puneti faina intrun bol si adaugati zaharul vanilat, 2 linguri de zahar tos, sarea, luati drojdia si untul si incorporatil in faina cu mana pana cand nu se mai observa bucati mari de unt sau drojdie(drojdia se poate face si cu apa /lapte intr-o cana, dar sa tineti cont de lichidul adaugat in plus).
Faceti o groapa in mijlocul fainei si adaugati oul si galbenusul, uleiul si laptele, si coaja de lamaie si incepeti sa amestecati din mijloc pana cand faina este incorcorata in lapte dupa care framantati aproximativ 5-10 minute pana cand se omogenizeaza aluatul si devine lucios si usor lipicios.
(Aluatul trebuie sa fie usor lipicios, folositi putina faina pe maini ca sa il desprinde-ti de pe bol)
Dupa ce ati framantat aluatul ungeti-l cu putin ulei ca sa nu se usuce si lasati la dospit intrun loc cald minim o ora.
Dupa ce ati framantat aluatul ungeti-l cu putin ulei ca sa nu se usuce si lasati la dospit intrun loc cald minim o ora.
(este recomandata lovirea usoara a aluatului de 2-3 ori pe parcursul dospiri)
Dupa ce a dospit bine aluatul intindetil pe o masa bine unsa cu ulei si taiati cu gura unui pahar sau forma daca aveti.
Dupa ce a dospit bine aluatul intindetil pe o masa bine unsa cu ulei si taiati cu gura unui pahar sau forma daca aveti.
(Intinderea se face pana ajungem la o grosime putin mai mica decat degetul mic, aluatul aproape se va dubla dupa ce este lasat iar sa stea cateva minute, atentie la supratele de marmura care sunt prea reci si incetinesc acest proces)
Dupa ce ati taiat formele lasati sa dospeasca dinou aproximativ 10-20 de minute.
Dupa ce au dospit luati si punei la prajit in ulei, aveti grija deoarece prin o culoare inchisa destul de repede, lasati aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte sau pana cand considerati ca au o culoare buna.
Dupa ce ati taiat formele lasati sa dospeasca dinou aproximativ 10-20 de minute.
Dupa ce au dospit luati si punei la prajit in ulei, aveti grija deoarece prin o culoare inchisa destul de repede, lasati aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte sau pana cand considerati ca au o culoare buna.
(Uleiul trebuie sa fie destul de cald in cat sa clocoteasca din prima, altfel uleiul este absorbit in aluat)
Dupa prajire lasati sa stea 2-3 minute si datile cu zahar pudra peste tot si sunteti gata sa sa va bucurati de acest desert traditional si superb.
Pancovele pot fi umplute cu dulceata sau ciocolata.
Pofta buna.
Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.
Dati like la pagina de facebook pentru a primi si alte retete.
Dupa prajire lasati sa stea 2-3 minute si datile cu zahar pudra peste tot si sunteti gata sa sa va bucurati de acest desert traditional si superb.
Pancovele pot fi umplute cu dulceata sau ciocolata.
Pofta buna.
Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.
Dati like la pagina de facebook pentru a primi si alte retete.
Comentarii
Trimiteți un comentariu