Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 kg trunchi merluciu,
50 gr de faina alba,
1 lingurita de piper,
1 lingurita de usturoi pudra(optional)
1 lingurita de boia dulce,
2 lingurite de sare,
ulei pentru prajire.
Mod de preparare:
Luati pestele si taiatil in bucati de dimensinuea dorita. Puneti bucatile intr-un bol si presarati o lingură de sare peste ele. Lasati pestele sa stea macar 5 minute, astfel încât să se absoarbă sarea.
Într-o farfurie, amestecați faina albă cu piper și boiaua de ardei, precum și o lingură de sare (dacă doriți, puteți adăuga și o linguriță de pudră de usturoi).
Luati pestele și treceți-l prin amestecul de faină, astfel încât să fie acoperit complet.
Încălziți uleiul intr-o tigaie, până când ajunge la jumătatea celei mai mari bucăți de peste (sau mai mult, în funcție de preferințe).
Reduceți focul la mediu spre mare și adăugați pestele în tigaie. Prajiți 2-3 minute pe fiecare parte, având grijă să nu se arda.
Scoateți bucățile de peste pe servetele de hârtie pentru a scăpa de excesul de ulei.
Puteți servi pestele cu cartofi prăjiți sau copți, sau chiar piure de cartofi.
Pofta buna.
Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.
Dati like la pagina de facebook pentru a primi si alte retete.
Comentarii
Trimiteți un comentariu