Am facut aseara reteta asta si vreau sa va spun ca este foarte buna si foarte satioasa, tava respectiva nu a rezistat mai mult de o jumatate de ora.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 kg de cartofi,
6-700 gr piept de pui,
500 gr smantana(cat mai grasa),
50-100 gr cascaval razalit,
2 lingurite de usturoi pudra,
2 lingurite de cimbru,
2-3 lingurite de ulei sau unt,
sare si piper.
Mod de preparare:
Taiati cartofi si pieptul de pui cubulete, cartofii ca si pentru piure iar pieptul cam de marimea unei monede de 5 bani.
Dupa ce toate sunt taiate puneti cartofi la fiert pentru 5-8 minute deoarece trebuie fierti doar pe jumate.
Intro tigaie puneti putin ulei si prajiti puiul cu niste sare si piper pana prinde putina culoare.
Intre timp amestecati jumate din cascaval in smantana si puneti deoparte.
Dupa ce cartofi si puiul sunt gata scurgeti cartofi si puneti intrun bol si adaugati o lingurita de pudra de usturoi cimbrul, uleiul si putina sare si piper, si scuturati pana cand toti cartofi sunt acoperiti cu aceste condimente, dupa care luati tava si tapetati cu aproximativ o lingura de ulei in care amestecati restul de usturoi pudra.
Dupa ce sunt toate pregatite adaugati cartofi in tava si puiul deasupra(se pot pune si amestecate), dupa care luati amestecul de smantana si cascaval si acoperiti puiul si cartofi, dupa ce ati acoperit bateti usor tava de masa ca smantana sa intre mai bine inauntru, de 2-3 ori e deajuns.
Presatati cascaval deasupra si introduceti in cuptor pe raftul de sus la foc mic spre mediu timp de o jumatate de ora sau pana cand cascavalult prinde putina culoare si mancarea este gata.
Recomand sa lasati 10-15 minute sa se raceasca putin si sa se prinda putin.
Pofta buna.
Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.
Dati like la pagina de facebook pentru a primi si alte retete.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 kg de cartofi,
6-700 gr piept de pui,
500 gr smantana(cat mai grasa),
50-100 gr cascaval razalit,
2 lingurite de usturoi pudra,
2 lingurite de cimbru,
2-3 lingurite de ulei sau unt,
sare si piper.
Mod de preparare:
Taiati cartofi si pieptul de pui cubulete, cartofii ca si pentru piure iar pieptul cam de marimea unei monede de 5 bani.
Dupa ce toate sunt taiate puneti cartofi la fiert pentru 5-8 minute deoarece trebuie fierti doar pe jumate.
Intro tigaie puneti putin ulei si prajiti puiul cu niste sare si piper pana prinde putina culoare.
Intre timp amestecati jumate din cascaval in smantana si puneti deoparte.
Dupa ce cartofi si puiul sunt gata scurgeti cartofi si puneti intrun bol si adaugati o lingurita de pudra de usturoi cimbrul, uleiul si putina sare si piper, si scuturati pana cand toti cartofi sunt acoperiti cu aceste condimente, dupa care luati tava si tapetati cu aproximativ o lingura de ulei in care amestecati restul de usturoi pudra.
Dupa ce sunt toate pregatite adaugati cartofi in tava si puiul deasupra(se pot pune si amestecate), dupa care luati amestecul de smantana si cascaval si acoperiti puiul si cartofi, dupa ce ati acoperit bateti usor tava de masa ca smantana sa intre mai bine inauntru, de 2-3 ori e deajuns.
Presatati cascaval deasupra si introduceti in cuptor pe raftul de sus la foc mic spre mediu timp de o jumatate de ora sau pana cand cascavalult prinde putina culoare si mancarea este gata.
Recomand sa lasati 10-15 minute sa se raceasca putin si sa se prinda putin.
Pofta buna.
Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.
Dati like la pagina de facebook pentru a primi si alte retete.
Comentarii
Trimiteți un comentariu