Coleslaw este o salata care are origini nemtesti, cuvantul provine din Germana ''koolsla'' si este o salata de varza cruda si alte legume la alegere, este o salata care poate fi si servita ca salata sau ca si garnitura, eu recomand pentru orice fel de gratare si alte carnuri...
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 Sfert de Varza medie
1 Morcov mediu/mare
3-4 Linguri de Maoineza
1 Lingurita de Mustar
1 Lingurita de Miere
1 Lingura de Ketchup
Otet
Sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Pentru inceput putem amesteca in baza unui bol incapator, ingredientele pentru sosul acestei salate;
Maioneza, mustarul, mierea si ketchupul pot fi amestecate impreuna, otetul sarea si piperul recomand sa le adaugati peste varza odata ce ingredientele sunt taiate.
Morcovul este recomandat prin razatoarea cu ochiurile cele mari, si stors bine, sau se mai poate rade fasii subtiri cu curatarorul de cartofi.
Varza prin partea care feliaza subtire sau rasa cu un cutit bine ascutit cat mai subtire posibil.
Amestecati varza bine cu sare si piper, aici puteti si sa gustati pentru sare piper si otet, daca varza lasa multa apa este recomandat stoarsa putin ca sa nu strice textura dresingului care trebuie sa fie cat mai cremoasa.
Adaugati peste amestecul de maioneza si amestecati bine, si salata este gata, aceasta salata este buna pentru gratar sau ca si inlocuitor la orice alta salata.
Daca doriti sa faceti aceasta salata pentru un picnic sau gratar afara este recomandat sa pastrati legumele taiate separat de maioneza si sa amestecati doar inainte de servire...
Aditional se pot adauga si alte legume sau chiar fructe dulci precum merele sau strugurii.
Comentarii
Trimiteți un comentariu