Reteta clatite Pufoase Americane Pancakes

O reteta simpla si rapida de facut, perfecta pentru micul dejun sunt clatitele pufoase, Originea exacta nu se stie dar sunt facute populare de americani si sunt usor de recunoscut ca si o mancare tipic Americana, dulce si prajite cu unt,iar servite cu miere, gem, nutela sau chiar traditional cu sirop de artar  devin deja un desert foarte satisfacator si delicios, ca sa echilibram putin balansul recomand fructe de padure in aluat...
Un avantaj mare este ca putem face acest amestec in cantitate mai mare si rezista in frigider cam cat ar tine laptele din el, deci 2-3 zile maxim.. poate fi tinut intro sticla ca sa nu se usuce si cand vrem sa facem doar dozam din sticla, Atentie insa timpul si temperatura de preparare difera cand amestecul este rece.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:







1 Cana de de faina alba de grau
1 Cana cu lapte rece
3-4 linguri de zahar
1 lingurita cu varf de bicarbonat de sodiu
Unt sau ulei pt prajit
Un praf de sare
Optiona: Miere, sirop, gem fructe








Mod de preparare:

Intrun bol amestecati faina cu restul ingredietelor uscate, dupa care adaugati lapte pana cand ajungeti la o consistenta putin mai groasa decat ceea pentru clatite.

Pentru amestecare este recomadata un tel sau un mixer.

Pentru prajire aveti nevoie de o tigaie cu teflon sau care nu se lipeste prea mult, adaugati putin unt si incalziti tigaia la foc mediu cam 30 de secunde.

Cu un polonic puteti lua doza corespunzatoare si turnati doar in mijlocul tigaii si lasa-ti sa se extinda singura..

Momentul perfect pentru intoarcere este cand observati clar bule de aer care ies la suprafata, atunci puteti sa intoarce-ti cu o spatula si prajiti pentru inca 30-40 de secunde pe a2a parte.

Bicarbonatul este cel care creeaza bulele si este foarte important pentru aceasta reteta, el nu creeaza bule daca nu este adus la temperatura corespunzatoare... deci daca nu ies pufoase, ori mai trebuie bicarbonat ori temperatura mai mare.

Daca ele se prajesc prea repede prea tare, atunci ori aveti focul prea mare, ori ati folosit prea mult zahar...

Dupa 2-3 ture va promit ca o sa deveniti expertii...

Comentarii