Chiftele cu usturoi din carne de porc si vita

Sunt multe retete de chiftele, asta ne spune ca sunt si la mare cautare, reteta mea este una simpla, rapida si gustoasa, aceste chiftele pot fi servite simplu sau cu diferite sosuri si folosite in salate.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:




500 gr carne de porc
500 gr carne de vita
2-3 felii de paine
5 catei de usturoi
o lingurita si jumate de sare
o lingurita de piper
o lingurita de boia
2 oua
ulei pentru prajit
cimbru dupa gust




Mod de preparare:

Puneti carnea intrun bol spatios pentru a putea amesteca usor compozitia, dupa care puteti amesteca  condimentele uscate si le adaugati peste amestecul de carne tocata, dupa care amestecati putin.

Pentru usturoi recomand sa folositi presa de usturoi pentru a se imprastia cat mai omogen in compozitie.

Adaugati ouale si painea dupa care amestecati pana cand aveti un amestec omogen, evitati sa framantati prea mult acest amestec pentru ca riscati sa devina gumat precum micii.

Dupa ce am amestecat compozitia putem sa o lasam sa stea o ora dupa care putem incepe sa formam chiftelele.

Cand avem chiftelele formate putem sa le gatim in tigaie cu ulei la o temperatura medie spre mare sau in cuptor pe o tava cu hartie de copt, in acest caz recomand sa puneti putin ulei pe suprafata chiftelelor ca sa prinda o culoare frumoasa.

Comentarii