Sosul bolognese este un sos rosu originar din Italia dar pe care il intalnim foarte des in Romania, este un sos foarte bun si care sta foarte bine la frigider, si devine mai bun dupa cateva zile in frigider deoarece aromele au timp sa patrunda mai bine si sa se intensifice.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 kg carne tocata de vita,
1 conserva mare de ciuperci,
2 conserve medii de rosi decojite,
2 ardei kapia sau rosi,
2-3 cepe medii,
1 morcov mic,
3-4 catei de usturoi,
2 cuburi de vita,
2 lingurite de busuioc,
2 lingurite de oregano,
2 lingurite de rozmarin pudra
Mod de preparare:
Taieti ceapa, usturoiul si ardeii marunt, razuiti morcovul, puneti niste ulei in oala pentru calit, si adaugati ceapa si morcovul la calit si caliti 2-3 minute dupa care adaugati si ardeiul, si caliti pana se imoaie toate aproximativ 5 minute, dupa care adaugati usturoiul si mai caliti putin ca sa nu se arda usturoiul, si adaugati carnea tocata si un cubulet de vita, si caliti pana cand isi schimba culoarea.
Dupa ce ati calit carnea si legumele putin adaugati ciupercile si cele doua conserve de rosi decojite, si adaugati apa cam cat 2 conserve de rosii, puneti la foc mare pana cand incepe sa fiarba si micsorati flacara pe minim.
Dupa ce a inceput sa fiarba adaugati rozmarinul si celalalt cub de vita.
Adaugati oregano si busuioc doar cu aproximativ 10 minute inainte sa fie gata pentru a evita gustul amar.
Recomand sa fierbeti la foc mic minim 45 de minute o ora ca sosul sa se ingroase, daca nu aveti atata timp puneti mai putina apa la inceput.
Se poate servi cu aproape orice fel de paste nu neaparat spaghete, eu recomand fusili.
Pofta buna.
Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.
Dati like la pagina de facebook pentru a primi si alte retete.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 kg carne tocata de vita,
1 conserva mare de ciuperci,
2 conserve medii de rosi decojite,
2 ardei kapia sau rosi,
2-3 cepe medii,
1 morcov mic,
3-4 catei de usturoi,
2 cuburi de vita,
2 lingurite de busuioc,
2 lingurite de oregano,
2 lingurite de rozmarin pudra
Mod de preparare:
Taieti ceapa, usturoiul si ardeii marunt, razuiti morcovul, puneti niste ulei in oala pentru calit, si adaugati ceapa si morcovul la calit si caliti 2-3 minute dupa care adaugati si ardeiul, si caliti pana se imoaie toate aproximativ 5 minute, dupa care adaugati usturoiul si mai caliti putin ca sa nu se arda usturoiul, si adaugati carnea tocata si un cubulet de vita, si caliti pana cand isi schimba culoarea.
Dupa ce ati calit carnea si legumele putin adaugati ciupercile si cele doua conserve de rosi decojite, si adaugati apa cam cat 2 conserve de rosii, puneti la foc mare pana cand incepe sa fiarba si micsorati flacara pe minim.
Dupa ce a inceput sa fiarba adaugati rozmarinul si celalalt cub de vita.
Adaugati oregano si busuioc doar cu aproximativ 10 minute inainte sa fie gata pentru a evita gustul amar.
Recomand sa fierbeti la foc mic minim 45 de minute o ora ca sosul sa se ingroase, daca nu aveti atata timp puneti mai putina apa la inceput.
Se poate servi cu aproape orice fel de paste nu neaparat spaghete, eu recomand fusili.
Pofta buna.
Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.
Dati like la pagina de facebook pentru a primi si alte retete.
Comentarii
Trimiteți un comentariu