Stir fry este un mod de a gati repede si usor, un fel de mancare originar in China si se face cu ajutorul wokului.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
jumate de piept de pui,
150 gr brocoli,
50-100 gr de ciuperci,
o ceapa medie,
2 catei de usturoi,
o bucata mica de ghimbir(optional),
o lingura sos de stridi,
o lingura de sos hoisin,
o lingura de sos de soia,
o lingurita de sos de peste,
o lingurita de coriandru macinat,
jumate de lingurita de piper,
ulei pt prajire,
Mod de preparare:
Taiati ceapa si ghimbirul in fasii, usturoiul tocat marunt, iar ciupercile taiatile in patru daca sunt mici daca sunt mai mari taiatile in sase bucati.'
Puneti brocoliul la fiert cam 2-3 minute.
Taiati pieptul de pui in bucatele mici cam cat o moneda de 10 bani.
Dupa ce ati taiat toate ingredientele, puneti wokul cu 2-3 linguri de ulei la incalzit si asteptati pana cand este foarte cald.
Cand wokul este cald adaugati ceapa si ghimbirul si caliti 1 minut dupa care adaugati usturoiul, puiul si ciupercile, si caliti pana cand puiul prinde putina culoare dupa care adaugati si brocoli prefiert putin, nu fierbeti brocoli prea mult ca sa nu devina prea moale, mai lasati 1 minut amestecand constant.
Dupa ce toate sunt calite adaugati sosul de soia cu restul sosurilor, si amestecati daca sosul este prea gros puteti adauga putina apa adaugati piperul si coriandrul si mancarea este gata.
Puteti servi ca atare sau cu orez.
Puteti adauga mai multe legume daca doriti de exemplu ardeiul este foarte bun in aceasta reteta, dar trebuie pus ultima data deodata cu brocoliul ca sa isi pastreze forma si sa fie crocant.
Pofta buna.
Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.
Dati like la pagina de facebook pentru a primi si alte retete.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
jumate de piept de pui,
150 gr brocoli,
50-100 gr de ciuperci,
o ceapa medie,
2 catei de usturoi,
o bucata mica de ghimbir(optional),
o lingura sos de stridi,
o lingura de sos hoisin,
o lingura de sos de soia,
o lingurita de sos de peste,
o lingurita de coriandru macinat,
jumate de lingurita de piper,
ulei pt prajire,
Mod de preparare:
Taiati ceapa si ghimbirul in fasii, usturoiul tocat marunt, iar ciupercile taiatile in patru daca sunt mici daca sunt mai mari taiatile in sase bucati.'
Puneti brocoliul la fiert cam 2-3 minute.
Taiati pieptul de pui in bucatele mici cam cat o moneda de 10 bani.
Dupa ce ati taiat toate ingredientele, puneti wokul cu 2-3 linguri de ulei la incalzit si asteptati pana cand este foarte cald.
Cand wokul este cald adaugati ceapa si ghimbirul si caliti 1 minut dupa care adaugati usturoiul, puiul si ciupercile, si caliti pana cand puiul prinde putina culoare dupa care adaugati si brocoli prefiert putin, nu fierbeti brocoli prea mult ca sa nu devina prea moale, mai lasati 1 minut amestecand constant.
Dupa ce toate sunt calite adaugati sosul de soia cu restul sosurilor, si amestecati daca sosul este prea gros puteti adauga putina apa adaugati piperul si coriandrul si mancarea este gata.
Puteti servi ca atare sau cu orez.
Puteti adauga mai multe legume daca doriti de exemplu ardeiul este foarte bun in aceasta reteta, dar trebuie pus ultima data deodata cu brocoliul ca sa isi pastreze forma si sa fie crocant.
Pofta buna.
Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.
Dati like la pagina de facebook pentru a primi si alte retete.
Comentarii
Trimiteți un comentariu