Tocanita de vita cu mazare si cartofi.

Am observat ca la noi in Romania vita se gateste foarte putin si am zis sa incerc sa fac ceva gustos cu aceasta carne minunata si sa mai schimb de la carnea de porc sau pui, asa ca am facut o tocanita foarte gustoasa de vita cu mazare, cartofi si morcovi, si am incercat sa fac in asa fel incat sa iasa cat se poate de frageda si am reusit, dureaza mai mult dar merita, sper sa va placa...

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
1,5 kg carne de vita,
1 kg cartofi,
500 gr mazare,
4-500 gr morcovi,
200 ml vin rosu dulce,
3 cepe medii,
3-4 catei de usturoi,
2 cubulete de vita(sau supa de vita)
1-20 gr ciocolata neagra,
100 gr faina alba de grau,
2 lingurite de coriandru macinat,
1 lingurita de chimin macinat,
3-4 foi de dafin,
50 ml de ulei,
sare si piper.


Mod de preparare:

Taieti carnea in cubulete, dupa care o dati  prin faina, puneti cratita pe foc cu, cateva linguri de ulei si prajiti carnea, (recomand sa o prajiti in doua transe ca sa nu puneti prea multa deodata si sa inceapa sa fiarba), dupa ce prajiti prima transa de carne doar pana prinde putina culoare o scoateti intrun vas o sa ramana pe fundul cratitei o crusta maronie de la carne, luati 100 de ml de vin si turnati peste si curatati fundul cratitei cu el dupa care turnati vinul peste carnea deja prajita, adaugati dinou putin ulei si prajiti adoua transa de carne, dupa ce prinde putina culoare scoateti carnea si adaugati ceapa si usturoiul si caliti ceapa aproximativ 2 minute pana prinde putina culoare, adaugati restul vinului si radeti depunerile de pe fundul oalei si adaugati carnea inapoi in oala adaugati apa si cuburile de vita peste carne si lasati la fiert timp de 2 ore sau pana carnea este frageda.
Dupa ce carnea este frageda adaugati ciocolata si legumele si lasati la fiert pana cand cartofi si morcovi devin moi.
Adaugati sare si piper dupa gust.
Spre final amestecati 2 linguri de faina cu niste apa rece si adaugati peste tocanita si mai fierbeti cateva minute, nu puneti prea multa faina deoarece tocanita se va ingrosa mai mult dupa ce se raceste putin.

Pofta buna!
Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.

Comentarii