Bab gulas Fasole cu afumatura.

Am citit mai multe retete de bab gulas si cred ca 95% din ele spuneau ca este o ciorba sau supa ungureasca, si sincer nustiu daca este asa, dar parerea mea este ca gulasul trebuie sa fie ca si o tocana sau o iahnie de fasole, eu peste tot unde am mancat asa a fost facut si sunt aproape sigur ca asa se face si dupa parerea me asa este cel mai bun si chiar recomand varianta asta fata de una care arata ca si o supa...

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente
                                                                               
2 cepe mari,
o radacina medie de pastarnac,
o radacina mare de patrunjel,
o radacina mica de telina,
2 morcovi,
3-4 catei de usturoi
2-3 ardei kapia,
1-2 ardei iute,
1 kg de scarita afumata,
500 gr de kaizer sau ciolan afumat,
5-700 gr de fasole rosie sau alba,
 o lingura de boia dulce,
2-3 foi de dafin,
sare si piper dupa gust,
30 40 ml de ulei                                                                              

                                                                         

Se taie ceapa si usturoiul marunt la fel si ardeiul kapia si cel iute, restul legumelor se taie cubulete, se pune uleiul in oala sau in ceaun la incalzit, dupa care se adauga ceapa si se caleste 2-3 minute dupa care adaugati usturoiul si ardeiul, se caleste 2-3 minute si se adauga afumatura pe care o avem si restul legumelor cu foile de dafin, se agauga suficienta apa sa acopere ingredientele si inca vreo 5 cm deasupra deoarece aceasta o sa scada, cand incepe sa fiarba se adauga si fasolea si se lasa la fiert pana cand fasolea este fiarta si carnea se ia usor de pe os iar legumele puse sunt fierte incat sa se piseze foarte usor, acestea din urma o sa ajute la textura deoarece o sa sfarame si o sa ingroase gulasul.
Inainte sa il luam de pe foc se adauga o lingura de boia dulce.
Pentru cei care nu suporta iuteala ardeiului iute nu este neaparat sa  il folositi.

Pofta buna!
Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.


Comentarii