Am perfectionat reteta asta de aproape 5 ani si parerea mea este ca sunt mai bune decat kfc si mult mai putin uleioase si raman crocante pentru mai mult timp.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 kg de aripioare de pui,
250 gr pesmet,
100 gr faina de grau,
2 oua,
100 ml lapte,
1 lingurita de pudra de ghimbir,
2 lingurite de pudra de usturoi,
2 lingurite de pudra de chili sau boia dulce,
2 lingurite de pudra de curry,
1 lingurita de rozmarin pudra,
sare si piper.
Incepeti prin a pune la fiert aripioarele cu o lingurita de sare si piper fierbeti 10-20 de minute.
Dupa ce aripioarele au fost scurse de apa si lasate sa se raceasca putin ca sa le puteti atinge, Amestecati condimentele enumerate mai sus cu pesmetul si o lingurita jumate de sare si una de piper si amestecati foarte bine.
Peste faina alba adaucati putina sare si piper.
Bateti ouale cu putina sare si piper dupa care adaugati laptele si amestecati pana cand se obtine un amestec omogen.
Prima data treceti aripioarele prin faina, scuturati excesul de faina, dupa care se introduc in amestecul de ou si lapte si acoperite bine, dupa care le introduceti in amestecul de pesmet, iar pentru o textura mai crocanta recomand sa le introduceti o adoua oara in amestecul de ou si lapte la fel si in pesmet, dupa ce ati terminat toti acesti pasi cu toate aripioarele puteti incepe sa le prajiti.
Incalziti uleiul si introduceti aripioarele, prajitile pana cand ajungeti la culoarea potrivita pentru dumneavoasta, datorita faptului ca aripioarele au fost prefierte nu trebuie sa va faceti griji de faptul ca le veti arde inainte ca ele sa fie gatite inauntru sau inainte sa ajunga la un nivel bun de fragezime.
Pofta buna, sper sa va placa.
Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 kg de aripioare de pui,
250 gr pesmet,
100 gr faina de grau,
2 oua,
100 ml lapte,
1 lingurita de pudra de ghimbir,
2 lingurite de pudra de usturoi,
2 lingurite de pudra de chili sau boia dulce,
2 lingurite de pudra de curry,
1 lingurita de rozmarin pudra,
sare si piper.
Incepeti prin a pune la fiert aripioarele cu o lingurita de sare si piper fierbeti 10-20 de minute.
Dupa ce aripioarele au fost scurse de apa si lasate sa se raceasca putin ca sa le puteti atinge, Amestecati condimentele enumerate mai sus cu pesmetul si o lingurita jumate de sare si una de piper si amestecati foarte bine.
Peste faina alba adaucati putina sare si piper.
Bateti ouale cu putina sare si piper dupa care adaugati laptele si amestecati pana cand se obtine un amestec omogen.
Prima data treceti aripioarele prin faina, scuturati excesul de faina, dupa care se introduc in amestecul de ou si lapte si acoperite bine, dupa care le introduceti in amestecul de pesmet, iar pentru o textura mai crocanta recomand sa le introduceti o adoua oara in amestecul de ou si lapte la fel si in pesmet, dupa ce ati terminat toti acesti pasi cu toate aripioarele puteti incepe sa le prajiti.
Incalziti uleiul si introduceti aripioarele, prajitile pana cand ajungeti la culoarea potrivita pentru dumneavoasta, datorita faptului ca aripioarele au fost prefierte nu trebuie sa va faceti griji de faptul ca le veti arde inainte ca ele sa fie gatite inauntru sau inainte sa ajunga la un nivel bun de fragezime.
Pofta buna, sper sa va placa.
Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.
Comentarii
Trimiteți un comentariu