marți, 31 martie 2015

Mancare de linte verde cu afumatura.

Este prima data cand gatesc linte, si sunt placut surprins de gust si textura si imi pare rau ca nu am mai incercat sa gatesc cu linte pana acum, daca nu ati incercat nici voi chiar recomand aceasta reteta, daca va place iahnia de fasole sau mazarea o sa va placa sigur si asta.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:


500 gr linte uscata.
5-600 gr scarita afumata,
3 cepe medii,
3 catei de usturoi
3 linguri pasta de rosii.
1 lingura pasta de ardei dulce,
1 lingurita de chimen,
1 cubulet de legume sau vegeta,
1 lingurita de boia dulce,
2 linguri de faina,
ulei pentru calit,
sare si piper dupa gust.


Mod de preparare:

Puneti lintea la imuiat in apa calda timp de o ora jumate- doua ore.

Taiati scarita afumata in bucati individuale si fierbeti aproximativ 45-60 de minute pana cand se desprinde usor de pe os, acest pas este necesar deoarece lintea fierbe foarte repede.(pastrati apa in care a fiert)

Dupa ce scarita este fiarta taiati ceapa in bucati mici si puneti la calit in oala cu ulei, caliti pana cand se imoaie bine dupa care adaugati o lingura de pasta de ardei si cei 3 catei de usturoi intregi, caliti cateva minute si adaugati cubul de legume si scarita.

Dupa ce ceapa este calita si scarita este in oala adaugati apa in care a fiert scarita, dupa care adaugati si lintea, puneti destula apa cat sa acoperiti lintea.

Lasati la fiert 15-20 de minute sau pana cand lintea este bine fiarta, dupa ce lintea este fiarta, amestecati 2 linguri de faina cu putina apa rece intro cana si amestecati pana iese o pasta subtire pe care o adaugati in mancare amestecand in continuu pana cand este dizolvata complet.

Mai fierbeti 2-3 minute pentru a scapa de gustul de faina cruda si mancarea este gata.

Se poate servi ca si iahnia de fasole cu varza murata sau ardei iute murat.

Pofta buna.

Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.

Dati like la pagina de facebook pentru a primi si alte retete.