vineri, 6 februarie 2015

Trunchi de merluciu prajit.

Merluciul este pestele mele preferat si metoda asta de prajire este la fel preferata mea, sper sa va placa.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:




1 kg trunchi merluciu,
50 gr de faina alba,
1 lingurita de piper,
1 lingurita de usturoi pudra(optional)
1 lingurita de boia dulce,
2 lingurite de sare,
ulei pentru prajire.





Mod de preparare:

Luati pestele si taiatil in bucatele mai mici si punetil intrun bol si presarati o lingura de sare peste el si lasatil macar 5 minute asa cu sarea.

Intro farfurie amestecati faina alba cu piperul boiaua si sarea, daca aveti adaugati si lingurita de usturoi pudra.

Luati pestele si trecetil prin amestecul de faina bine pana cand este acoperit complet.

Dupa ce pestele este dat prin faina, puneti uleiul la incalzit aveti nevoie de ulei ca sa ajunga minim pana la jumatea celei mai mare bucati de peste daca nu chiar baie de ulei.

Incalziti uleiul si reducetil la foc mediu spre mare, si adaugati pestele, prajiti 2-3 minute pe fiecare parte avand grija sa nu se arda.

Scoateti bucatile pe servetele de hartie pentru a scapa de excesul de ulei.

Se poate servi cu, cartofi prajiti sau facuti la cuptor sau chiar piure de cartofi.

Pofta buna.

Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.

Dati like la pagina de facebook pentru a primi si alte retete.