duminică, 22 februarie 2015

Supa acrisoara de legume.

Am facut ieri niste supa foarte buna de legume acrita cu bors, dar cum nu am avut bors lichid am folosit bors pudra, si a iesit foarte buna si foarte sanatoasa este plina de vitamine si minerale.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:


1 kg de cartofi,
1 telina mica,
1 radacina de patrunjel.
1 radacina de pastarnac,
3 morcovi medii,
2 cepe medii,
2 cubulete de legume(optional),
2 linguri de bors pudra,
jumate de praz,
jumate de legatura de patrunjel,
sare si piper.



Mod de preparare:

Incepeti cu taierea legumelor dupa preferinta, pe mine nu ma deranjeaza deloc bucati mai mari de telina sau pastarnac asa ca le tau cubulete doar putin mai mici decat cartofi. iar morcovi ii tau rondele.

Dupa ce ati curatat si taiat legumele, puneti aproximativ 50 ml de ulei in oala si caliti ceapa cu prazul pana se imoaie putin, dupa care adaugati si restul legumelor inafara de cartofi si caliti 5-10 minute si aveti grija sa nu se arda.

Dupa ce legumele sau calit putin adaugati apa si cele doua cuburi de legume sau vegeta si fierbeti supa pana cand toate legumele sunt fierte.

Dupa ce legumele au fiert adaugati jumate din patrunjel si cartofi, fierbeti la foc mediu pana cand cartofi sunt fierti(nu fierbeti cartofi prea tare).

Cand cartofi sunt fierti opriti focul si adaugati restul patrunjelului si o lingura de pudra de bors si gustati in cazul in care nu este destul de acra mai adaugati cealalta lingura, eu am pus doua pentru ca imi place sa fie cat mai acra.

Adaugati sare si piper dupa gust si supa este gata.

Serviti cu paine sau crutoane, daca doriti puteti adauga si usturoi si busuioc sau putin cimbru.

Pofta buna.

Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.

Dati like la pagina de facebook pentru a primi si alte retete.