marți, 3 februarie 2015

Snitel de pui in crusta de parmezan si pesmet.

Am avut un piept de pui si niste parmezan ramas de la o reteta anterioara si mam gandit sa fac ceva cu ele, si am decis sa fac niste snitele in crusta de parmezan, deci vreau sa va spun ca e cel mai bun snitel pe care lam gustat vreodata, fara nici umpic de exagerare, deci va recomand sa il faceti ca nu o sa regretati.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:



1 piept de pui intreg dezosat,
100 gr de pesmet,
50 gr faina alba,
50 gr parmezan ras,
1 ou,
50 ml de lapte,
3-4 linguri de ulei,
o lingurita de cimbru,
sare si piper.





Mod de preparare:

Incepeti cu taierea pieptului de pui in felii subtiri ca si pentru snitele, daca nu puteti taia foarte subtire batetile putin, dar eu am taiat destul de subtire si nu leam batut deloc si vreau sa va spun ca au fost la fel de fragede ca si cum ar fi batute poate chiar si mai fragede.
Intro farfurie bateti oul cu laptele.
Intro farfurie amestecati pesmetul, parmezanul si cimbrul cu putin piper.
In o alta farfurie puneti faina alba.
Luati feliile de piept si datile cu sare si piper ca si la un snitel obisnuit, dupa ce ati condimentat toate feliile, trecetile prin faina alba, scuturati excesul de faina si trecetile prin amestecul de ou si lapte, dupa care in pesmetul cu parmezan si tasati bine sa se prinda cat mai mult.
Dupa ce ati terminat, puneti o tigaie la foc mediu cu putin ulei si incepeti sa prajiti dureaza cam 2 minute pe fiecare parte deoarece mai bine le faceti la un foc mai mic sa nu riscati sa se arda si sa nu fie bine facute in interior.
Dupa prajire scoatetile pe o farfurie cu servetele de bucatarie si sunt gata.
Se pot servi cu niste cartofi prajiti si o  salata, sau numai cu salata.

Pofta buna.

Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.

Dati like la pagina de facebook pentru a primi si alte retete.