luni, 2 februarie 2015

Risotto cu pui si mazare.

Risotto este o reteta italiana foarte gustoasa si satioasa care poate fi servit ca atare este un fel de mancare complet si nu este foarte greu de facut din moment ce stii pasi care trebuie urmati.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:



4-500 gr piept de pui,
3-400 gr orez bob rotund,
1 ardei rosu,
1 ceapa mare,
2-3 catei de usturoi,
1 morcov mic,
2-300 gr mazare,
1 cubulet de pui,
1 lingura de unt.




Mod de preparare:

Se taie toaca ceapa marunt, se taie ardeiul, iar morcovul se razuieste prin ochiul mare al razatori si usturoiul se toaca si el marunt.
Se pune o oala cu apa pe foc si se dizolva cubuletul de pui in ea.
Caliti ceapa intro tigaie cu pereti ridicati, dupa ce sa calit putin ceapa adaugati ardeiul si morcovul si mai caliti putin pana se imoaie ceapa si morcovul, dupa care adaugati si pieptul de pui taiat in bucatele mici cam cat o moneda de 5 bani si caliti impreuna inca putin pana puiul devine alb si adaugati usturoiul si caliti putin si usturoiul dupa care adaugati orezul si mazarea.
Dupa ce ati adaugat orezul luati cu un polonic supa de pui care trebuie sa fie calda si adaugati incet peste amestecul din tigaie, amestecati constant pana cand apa este trasa de orez, si adaugati iar un polonic de supa de pui, si repetati pana cand orezul este fiert dar nu complet, trebuie sa fie putin aldente, sa nu fie tare dar vreti sa ramana intreg.
Spre sfarsit adaugati cam o lingura de unt pentru o textura si mai cremoasa.
(Vreau sa mentionez ca orezul nu trebuie spalat deoarece amidonul din orez este necesar pentru un risotto cremos).
In farfurie se poate presara putin parmezan si putina zeama de lamaie.
In loc de mazare puteti adauga salata mexicana.

Pofta buna.
Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.