miercuri, 11 februarie 2015

Piept de pui cu sos de unt cu lamaie si capere(piccata).

Piccata este o reteta Italiana de care am aflat de curand, mentionez faptul ca mie nu prea imi place lamaia in mancare, si prefer mai mult otetul, dar in reteta asta merge foarte bine, nu ma asteptam sa imi placa reteta dar a iesit foarte buna si destul de rapid de facut, fata de alte sosuri.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:


1 piept de pui,
2 catei de usturoi,
2 linguri de capere,
zeama de la jumate de lamaie,
50-70 gr de unt,
jumate de cubulet de pui,
100 ml de vin alb sau rose,
20 gr de faina alba,
4-5 linguri de ulei pt prajire,
sare si piper.




Mod de preferare:

Incepeti prin taierea pieptului in 2 bucati si batetile putin pana cand au o grosime uniforma, dupa care presaratile cu sare si piper si trecetile prin faina pana sunt acoperite uniform.

Intro tigaie cu marginile mai ridicate puneti uleiul la incalzit si prajiti pieptul de pui pana cand prind culoare aurie inchisa.

Scoateti pieptul de pui si adaugati caperele si usturoiul si jumate din unt, caliti putin usturoiul dupa care adaugati jumatatea cubuletului de pui, vinul si zeama de lamaie.

Reduceti sosul pana cand se ingroasa putin si adaugati restul untului.

Puneti pieptul de pui inapoi in tigaie si incalziti impreuna si mancarea este gata.

Poate fi servit ca atare sau cred eu ca ar merge si cu niste paste sau orez(eu am mancat doar asa gol si a fost bun)

Pofta buna.

Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.

Dati like la pagina de facebook pentru a primi si alte retete.