luni, 2 februarie 2015

Fettuccine alfredo cu pui.

O reteta italiana foarte gustoasa si relativ simplu de facut, este foarte satioasa si chiar daca este cu piept de pui nu este ceva recomandat celor care sunt la dieta.

Pentru aceasta reteta avei nevoie de urmatoararele ingrediente:




5-600 gr piept de pui,
2-300 ml smantana UHT,
1 cubulet de pui,
200 gr de paste,
2-3 lingurite de usturoi pudra,
200 gr parmezan ras,
sare si piper.





Mod de preparare:

Puneti pastele la fiert cu putina sare(normal se folosesc fettuccine dar se gasesc mai greu dar puteti folosi orice pasta lata sau chiar si spaghete sau tagliateli)
Puneti niste apa la fiert in care puneti cubuletul de pui, dupa ce incepe sa fiarba apa introduceti pieptul de pui intreg si fierbeti 5 minute si scoateti, dar pastrati apa in care a fiert pieptul.
Taiati pieptul fiert in in felii dupa care in bucatele mici, puneti o tigaie sau oala la foc cu putin ulei si caliti pieptul de pui, dupa ce sa calit putin adaugati 2 lingurite de usturoi pudra si mai caliti pana prinde puiul putina culoare.
Adaugati smantana lichida si parmezanul si ametecati.
Scurgeti pastele si punetile peste puiul cu sos.
In cazul in care sosul este prea gros luati niste supa de pui si adaugati peste amestecand.
Gustati pentru sare si piper si mancarea este gata.

Pofta buna
Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.