miercuri, 18 februarie 2015

Conopida pane.

Am decis sa fac ceva usor si relativ rapid de facut, ce cred eu ca toti am mancat asa ceva... Daca nu,trebuie neaparat incercat si anume conopida pane.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:




1 kg de conopida,
2 oua,
50 gr faina,
ulei pt prajire,
sare si piper,







Mod de preparare:

Incepeti prin a taia conopida in bucatele mai mici, recomand sa nu le faceti nici prea mici dar nici prea mari, asta oricum puteti decide voi.

Dupa ce ati taiat conopida puneti apa la fiert si fierbeti aproximativ 5-10 minute pana se imoaie putin, strecurati bine conopida si lasati sa se raceasca pana cand o puteti manevra.

Dupa ce sa racit si sa scurs bine condimentati cu sare si piper si treceti-o prin faina, eu mai nou o pun intrun bol uscat si presar faina peste ea si o scutur putin pana cand este toata acoperita bine cu faina.

Luati doua oua si batetile cu niste faina, nu adaugati sare in ou pentru a avea o crusta mai crocanta si care nu trage atat ulei, puteti adauga niste piper.

Daca amestecul de ou este putin mai gros puteti adauga putina apa, dar nu prea multa.

Dupa ce toate sunt gata si date prin faina, puneti uleiul la incalzit, dupa ce uleiul este cald micsorati focul la mijloc pe ochiul mare si incepeti sa treceti prin ou bucatile de conopida acoperite in faina scurgeti excesul de ou si puneti in uleiul incins pana prinde culoarea dorita.

Scoatetile pe o farfurie cu niste servetele de hartie ca sa traga din ulei, daca nu sunt destul de sarate puteti sa le mai sarati acum exact cum ati face si cu niste cartofi prajiti.

Pot fi servite ca atare sau puteti face ceva sos pe care il preferati voi sau cu maioneza simpla sau cu usturoi.

Pofta buna.

Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.

Dati like la pagina de facebook pentru a primi si alte retete.