joi, 29 ianuarie 2015

Tocanita de pui(paprikas).

Traditionala in Romania si Ungaria, la noi ii spune tocana iar in Ungaria ii spune paprikas, singura diferenta este ca la noi nu se face asa iute, dar sunt si aici care o fac destul de iute, desi imi place mancarea iute, tocana de pui o prefer nu foarte iute pentru ca asa se simte mai bine gustul de pui, ceea ce spun eu ca este cel mai important, este decizia voastra cat de iute vreti sa o faceti, mie imi place foarte mult aceasta tocana, sper sa va placa si voua.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:



3 cepe medii,
1 ardei kapia sau rosu,
1 ardei iute(optional),
4-5 catei de usturoi,
1,5 kg de pulpe dezosate,
2-3 foi de dafin,
ulei,
2 linguri boia de ardei,
1 cubulet concentrat de pui,
sare si piper




Mod de preparare:

Puneti o oala pe foc cu niste ulei si lasati la incalzit dupa care adaugati ceapa taiata in cubulete mici, dupa ce sa imuiat putin ceapa adaugati ardeiul rosu taiat tot asa in bucatele cat mai mici, si niste ardei iute(daca nu vreti nu trebuie sa puneti ardei iute).
Dupa ce sau calit putin agaugati puiul si jumate din usturoiul tocat marunt,
Prajiti puiul impreuna cu ceapa si ardeiul pana cand prinde putina culoare dupa care adaugati apa sau supa de pui, pe care o faceti dizolvand cubuletul de pui in apa calda, daca vreti puteti pune direct cubul si dupaia puneti apa pana cand acoperiti carnea.
Lasati carnea sa fiarba timp de vreo 10-15 minute.
Dupa ce carnea a fiert puteti face ingrosala.
Luati o tigaie in care puneti aproximativ 5-6 linguri bune de ulei si la foc mic adaugati vreo 5-6 linguri de faina alba de grau impreuna cu jumatatea cealalta de usturoi tocat si prajiti putin pana prinde putina culoare si isi schimba mirosul, dupa care adaugati 2 linguri de boia de ardei pentru a da culoare si un plus de gust caracteristic paprikasului.
Adaugati ingrosala peste carne si amestecati, dupa ce acestea sau amestecat lasati la foc mediu pana cand ajungeti la consistenta preferata, adaugati sare si piper dupa gust si tocana e gata.
Se poate servi cu paine, mamaliga, cus cus sau macaroane.
Recomand cus cus sau macaroane.

Pofta buna!
Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.