duminică, 11 ianuarie 2015

Spanac cu ochiuri.

O reteta simpla si gustoasa, pe care cred ca toti o stiti din copilarie si sper ca va place.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:

500 de grame de spanac fiert si tocat,
500 de mililitri de lapte,
50-100 de grame de faina,
2-30 de mililitri de ulei,
o lingurita de boia dulce,
3-4 catei de usturoi tocat marunt,
sare,
piper,
si optional 2-3 oua.















Mod de preparare:

 Se pune uleiul la foc mic pana se incalzeste putin, dupa care se adauga faina si se prajeste putin, se adauga usturoiul si se lasa la prajit aproximativ 1 minut.















Se adauga o lingurita de boia dulce si laptele pentru a obtine o pasta groasa,















Dupa care se adauga spanacul fiert si tocat dupa ce este scurs bine,















Dupa ce am amestecat spanacul cu pasta respectiva(ingrosala) se adauga lapte pana cand se ajunge la consistenta dorita,















Dupa ce adaugati sare si piper dupa gust se poate servi cu paine si cu oua prajite,















Pofta buna.