marți, 27 ianuarie 2015

Spaghete carbonara.

Carbonara este o reteta traditionala italiana, destul de veche, dar foarte gustoasa si foarte simpla, am vazut multe retete, dar reteta traditionala este foarte simpla este nevoie de putine ingrediente si nu foloseste smantana lichida penutru a fi cremoasa cum multe retete cer, am incercat sa mentin reteta cat se poate de aproape de original, sper sa va placa.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

4-5 oua,
200 gr spaghete,
150 gr kaiser,bacon sau muschiulet,
100 gr parmezan sau cascaval,
3-4 linguri de ulei,
o lingura de unt(optional)
sare si piper,










Mod de preparare:

Pentru inceput pune apa pentru spaghete la fiert cu o lingura de sare.
Separati galbenusul a 2 oua si celelalte 2 pot fi puse intregi intrun bol si batute cu putina sare si piper,
nu prea multa sare deoarece o sa folosim putin din apa in care au fiert pastele care este destul de sarata,si adaugati cascavalul ales peste ouale batute si amestecati.
Taiati baconul sau kaiseru in cubulete mici si puneti o tigaie mai adanca sau o oala la incalzit cu putin ulei, nu foarte mult deoarece exista suficienta grasime in bacon, si prajiti pana cand prinde niste culoare si devine putin crocant.
Adaugati spaghetele fierte peste baconul prajit si amestestecati, dupa care opriti focul si adaugati amestecul de ou si cascaval peste paste si amestecati bine.
In cazul in care amestecul este prea gros luati cate putin niste apa in care au fiert pastele si amestecati, daca doriti puteti adauga si putin unt pentru o textura mai cremoasa.
Asezati pe o farfurie si presarati niste piper negru macinat peste pentru un plus de gust.

(Aveti grija cu sarea deoarece apa de la paste este sarata si riscati sa iasa foarte sarate daca puneti prea multa sare la inceput, recomand sa puneti sarea doar la sfarsit daca este necesar)

Pofta buna!
Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.