miercuri, 28 ianuarie 2015

Salata de cartofi cu maioneza.

Nustiu exact originea acestei salate, probabil america sau germania, dar asta nu conteaza ce conteaza e ca este o salata foarte gustoasa si satioasa, in acelasi timp se poate face si o versiune vegetariana, sper sa va placa:

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:



5-600 gr de cartofi,
150 gr sunca(optional),
4-5 oua,
jumate de lingurita de zahar,
2 linguri zeama de lamaie,
2 linguri de mustar,
8-10 linguri de maioneza,
putin patrunjel,
sare si piper.





Mod de preparare:

Taiati cartofi cubulete si punetii la fiert, puneti si ouale la fiert.
Taiati sunca in felii dupa care in bucatele mici.
Dupa ce ouale au fiert, taiatile in bucatele mici si intrun bol amestecatile cu maioneza mustarul si sunca, dupa care condimentati cu sare si piper, adaugati cele 2 linguri de zeama de lamaie, cu un praf de zahar si patrunjelul si amestecati bine, gustati si vedeti ca ar trebui sa fie umpic mai sarat deoarece cand adaugati cartofi acestia o sa indulceasca salata
Dupa ce cartofi au fiert ii strecurati si lasati putin sa se raceasca, dupa ce sau racit putin puteti adauga peste amestecul de maioneza si salata este gata.
Daca vreti ca aceasta salata sa fie vegetariana puteti sa nu adaugati sunca.
Se poate servi ca atare sau cu paine.

Pofta buna!
Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.