vineri, 30 ianuarie 2015

Pastrav la cuptor si cartofi aromatizati.

Mai nou se gaseste pastravul cam peste tot si este destul de ieftin, este unul din pesti mei preferati pentru ca are o carne frumoasa si desi are mai multe oase decat merluciu sa zicem nu are la fel de multe ca si crapul, am decis sa fac pastrav la cuptor cu niste cartofi aromatizati cu rozmarin, cimbru, usturoi si sare.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:


o ceapa medie,
o lamaie,
3-4 catei de usturoi,
2 pastravi medii,
7-800 gr de cartofi,
2 lingurite de cimbru 
2 lingurite rozmarin,
cateva frunze de patrunjel,
5-6 linguri de ulei,
sare si piper]
1 lingurita de zahar




Mod de preparare:

Incepeti prin a curata pestele si stergetil de apa cu un servetel de hartie.
Pentru umplutura pestelui taiati ceapa marunt la fel si 3 catei de usturoi si puneti intrun bol impreuna cu o lingura de cimbru o lingura de rozmarin si patrunjelul tocat marunt, taiati lamaia in doua si stroarceti sucul din o jumate, iar coaja ramasa o tocati marunt si amestecati cu ceapa din umplutura, adaugati si putina sare si piper si putin ulei.
Umpleti pestele cu acest amestec, sarati pestele bine pe amandoua parti si asezatil pe folie de aluminiu, dupa care luati jumatea de lamaie ramasa si taiati cateva feli pentru a pune deasupra pestelui.
Impachetati de doua ori in folie si puneti la cuptor pentru 3-40 de minute si este gata.

Pentru cartofi pregatiti un amestec de ulei cimbru, rozmarin, o lingurita de zahar, 1 catel de usturoi pisat si sare si piper.
 
Cartofi treuie curatati si taiati in sferturi si fierti aproximativ 7-8 minute pana cand sunt  95%  fierti 
dupa ce au fiert trebuie strecurati si amestecati intrun bol cu marinada facuta din cimbru usturoi rozmarin si ulei.
Dupa ce cartofi sunt ametecati si sunt imbracati cu marinada, prajitii intro tigaie cu putin ulei pana prind o crusta si o culoare frumoasa.

Pofta buna.
Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.