vineri, 23 ianuarie 2015

Ciorba de pui a la grec.

O reteta foarte gustoasa pe care o mananc de fiecare data cand am ocazia, de fiecare data cand o fac nu rezista mai mult de o zi, probabil nu este chiar reteta originala dar este o varianta foarte buna poate chiar mai buna decat ceea originala.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

2-3 arei iuti murati.
4 galbenusuri de ou,
2 cubulete de pui,
7-800 grame de piept de pui,
o lingura de faina de grau.
5-6 linguri de otet,
1 lingura de mustar,
1 lingura de faina,
5-6 linguri de ulei,
4-5 catei de usturoi pisat,
500 grame de smantana,
2 morcovi medii-mari.
sare si piper dupa gust.







Mod de preparare:

Incepeti prin taierea pieptului de pui in bucatele mici cam de marimea unei monede de 5 bani, dupa care pisati catei de usturoi, morcovi trebuie razuiti unul prin gaurile mari si unul prin gaurile cele mai mici ale razuitorului.
Se pun la fiert aproximativ 5 litri de apa la fiert in care se adauga pieptul de pui, dupa care se adauga cubuletele de pui, ardeii iuti si morcovul razuit prin ochiul cel mare si se lasa sa dea un clocot.
Amestecati mustarul si galbenusurile de ou cu smantana cu o lingura cu varf de faina alba de grau, luati niste supa si adaugati peste amestecul de smantana pentru temperarea amestecul de smantana amestecand constat pentru a evita coagularea oului si smantanei, dupa care adaugati amestecul rezutat in oala cu ciorba si lasati la fiert.
Puneti uleiul intro tigaie la incalzit si adaugati morcovul razuit prin ochiul cel mic la calit, dupa ce morcovul sa calit aproximativ 2-3 minute adaugati si usturoiul si mai lasati pana cand se imoaie usturoiul fara sa prinda culoare si adaucati amestecul rezultat in oala cu ciorba.
Acum adaugati 5 linguri de otet si gustati pentru sare si piper, ajustati dupa gustul propriu si supa este gata.

Pofta bun!
Astept comentari si recomandari de retete pe care vreti sa le vedeti postate aici, multumesc.